Iedereen raakt wel eens verzeild in een stevige discussie, privé of zakelijk. Daar waar wordt samengewerkt moeten er zaken besproken en afgestemd worden. Helaas of misschien wel gelukkig (want hoe saai zou het leven zijn zonder….) ontstaat er wel eens verschil van inzicht. Geen probleem; ‘Agree to disagree’ kan prima werken.

Lees verder “Zonder wrijving geen glans!”

Als mediator krijg ik vaak te maken met diep geëscaleerde conflicten. Ik zie vaak zeer boze en gekwetste cliënten, die nog weinig vertrouwen in elkaar en in het bedrijf hebben. De gevolgen van een conflict zijn kostbaar. Te denken valt aan verstoorde verhoudingen op de werkvloer, minder goed functioneren, onderbezetting op de betrokken afdelingen en ziekteverzuim met arbeidsrechtelijke gevolgen. Een arbeidsconflict komt absoluut niet ten goede aan de werksfeer en het bedrijfsresultaat. Lees verder “Een sluimerend conflict op de werkvloer? Zet tijdig mediation in!”

Fascinerend in conflicten is de ‘coalitievorming’. Mensen zoeken medestanders om hun bezwaren of grieven te ondersteunen door medestanders te vinden die het met hun eens zijn. In buurtconflicten is dat vaak de héééle straat, of óók de buren van nr. 26 en 28 die vinden het ook! Met veel overtuiging, verbaal en non-verbaal wordt dat onderstreept. Want als meer mensen het ook vinden, wordt het steeds meer dé waarheid. Jouw waarheid! Lees verder “De héééle straat vindt het ook!”