Jong geleerd is oud gedaan, it’s stop time!

In de trein op weg naar een klant vang ik een gesprek op tussen twee kinderen in de leeftijd van 10, 11 jaar, schat ik zo in.

‘Je doet stom, hou nou op!’ Nee, jij doet stom! Zit niet zo te wiebelen en kijk op je eigen telefoon. Mam, hij doet zo stom tegen me. Mam, zij zit de hele tijd te wiebelen, zeg er nou iets van. En zo gaat het maar door. Het gekibbel gaat gaandeweg de treinrit over in een ruzie. Moeder kijkt van het ene kind naar andere kind, zucht diep en kijkt vervolgens strak naar buiten. Ogenschijnlijk vermoeid of niet geraakt door wat er gebeurt tussen haar kinderen. Totdat een van de kinderen heel hard gaat huilen… Mam, ze schopt me! Het kwaad is geschied en moeder roept en nou is het klaar!

Een doorsnee dag leert mij dat conflicten iets van alledag is en op elke leeftijd voorkomt. Geen baanbrekend nieuws maar waarom is het zo moeilijk om goed om te gaan met conflicten. Conflicten zijn aan de orde van de dag. Maar hoe leer je goed om te gaan met conflicten? Word je ‘gecoacht’ door je omgeving of geldt de stelling al doende leert men?

Toeval wil dat ik onderstaand artikel tegenkwam; een leuk leerzaam initiatief om kinderen middels toneel en een gezonde dosis humor te leren om te gaan met conflicten. Stop, adem, kies! Conflict-skills ontwikkelen op jonge leeftijd. Een nieuwe generatie met goed ontwikkelde conflict-skills. Geen arbeidsconflicten meer op de werkvloer want; it’s stop time! Wie weet, het is in ieder geval het proberen waard.

Performance teaches elementary students conflict management skills

Artikel; The signal d.d. 9-2-2017

You Might Also Like