Een conflict te lijf met deze 5 tips!

Iedereens is wel eens betrokken bij een conflict. Groot of klein, onverwachts of bewust opgezocht! Een conflict aanpakken kan lastig zijn. Om je te helpen volgen hier 5 tips. Echt het werkt! Succes.

  1. Maak het conflict bespreekbaar. Bespreek datgene waar jij tegenaan loopt. Check of de ander dit ook als een conflict ervaart. Het komt vaak voor dat de ander geen idee heeft van wat er speelt in jouw hoofd.
  2. Luister en check. In de hitte van de strijd vergeten mensen naar elkaar te luisteren. Luister en check of je hetgeen door de ander wordt verteld goed hebt geïnterpreteerd.
  3. Wees eerlijk, wat is je eigen aandeel in het conflict. Wat is jouw bijdrage? Kun je dit veranderen? Daag jezelf hierin uit voordat je de ander uitdaagt!
  4. Spreek vanuit belangen en niet vanuit waarden en normen. Over waarden en normen valt niet te onderhandelen. Deze zijn vaak subjectief. Belangen zijn vaak wel verenigbaar. Door de belangen te benoemen is er vaak ruimte voor een oplossing.
  5. Maak het conflict niet persoonlijk maar focus je op de inhoud. Speel de bal maar niet de persoon! Van cruciaal belang. Een kwestie die persoonlijk wordt, wordt emotioneel beladen.

Kom je er ondanks deze tips niet uit, neem dan contact met ons op voor een gratis intake of bel ons op 06-51072957 (Nancy van Leeuwen)

You Might Also Like