Een sluimerend conflict op de werkvloer? Zet tijdig mediation in!

Als mediator krijg ik vaak te maken met diep geëscaleerde conflicten. Ik zie vaak zeer boze en gekwetste cliënten, die nog weinig vertrouwen in elkaar en in het bedrijf hebben. De gevolgen van een conflict zijn kostbaar. Te denken valt aan verstoorde verhoudingen op de werkvloer, minder goed functioneren, onderbezetting op de betrokken afdelingen en ziekteverzuim met arbeidsrechtelijke gevolgen. Een arbeidsconflict komt absoluut niet ten goede aan de werksfeer en het bedrijfsresultaat.

Ik vraag me dan af: waarom praten collega’s of werkgever en werknemer niet eerder met elkaar? Waarom niet sneller om de tafel om te bespreken wat er niet goed gaat, wat irriteert, wat schuurt, wat stress oplevert? Hoe komt het toch dat we elkaar vaak (te) laat weten te vinden?

De realiteit is zoals altijd weerbarstig. Conflicten sluimeren vaak langere tijd. Soms is er terecht of onterecht angst om vrijuit uit te spreken en soms hebben we ook gewoon geen zin in ‘gedoe’. Allemaal heel menselijk maar ook een gemiste kans! Een gemiste kans omdat een conflict vaak gaat over een miscommunicatie, over onuitgesproken verwachtingen, over dingen die zijn gezegd maar nooit zo zijn bedoeld. Als dat op tafel komt, komt de opening voor een oplossing. Dan is mediation een effectief middel. Ik hoor vaak: “Goh als ik dat geweten had’ of ‘dat had je nog nooit zo tegen mij gezegd, nu begrijp ik het.’’ Dan doe ik als mediators mijn werk.

Mediators zijn getraind in proces- en gespreksbegeleiding om het conflict én zijn oplossingen in de volle breedte op tafel te krijgen.

Interesse? Voor meer informatie neemt u contact op met de mediators van Mediationpraktijk Van Leeuwen | Coelen.

📧 nancy@vanleeuwencoelen.nl

📱 06-51072957 (Nancy van Leeuwen)

You Might Also Like